Tvilsom borreliadiagnostikk

Dette er en tragisk historie. Den er først og fremst tragisk fordi en dansk fotballspiller fikk ALS, en grusom sykdom som gradvis lammer alle muskler, og som vi ikke har behandling for. Det som gjør den enda mer tragisk, er at han i sin desperasjon tok kontakt med Nordic Clinic, som visstnok spesialiserer seg på borreliose. Der fikk han – selvfølgelig – diagnosen, og gjennomgikk langvarig og kostbar antibiotikabehandling i Tyskland. Søsteren hans samlet inn penger, og det dreiede seg om hundretusenvis av danske kroner.

Han ble selvfølgelig ikke bedre, ingen med ALS blir bedre. Men brukte altså enorme summer, og enormt mye tid, på virkningsløs behandling som antagelig også ga ham en del bivirkninger.

Nå er han død.

Preben Aavitsland skriver om den triste historien på bloggen sin, epidemi.as. 

NB NB borreliose er i høyeste grad en reell sykdom. Men disse klinikkene stiller diagnosen på alle som setter sine bein hos dem. Om det er bevisst, eller bare misforstått, vet jeg ikke. Men de baserer seg på tester som er så uspesifikke at det er få som ikke får utslag. Til og med folk som aldri i sitt liv  har fått et flåttbitt. Det er dårlig medisin, det er uetisk, og det legger stein til byrden for tusenvis av mennesker som absolutt er syke, men vanligvis av helt andre grunner.

NB NB jeg vet at Preben Aavitsland er et yndet hatobjekt i en del kretser. Jeg ber om at eventuelle kommentarer til denne artikkelen utviser alminnelig høflighet og ikke går til personangrep og usaklig kritikk. Minner om reglene for debatt på denne bloggen.

3 kommentarer to “Tvilsom borreliadiagnostikk”

  1. Jeg skjønner ikke at ikke myndighetene med kvakksalverloven og markedsføringsloven i hånd slår ned på dette misbruket og denne utnyttingen av desperate mennesker i en vanskelig situasjon.

    I steden er det slik at bukken passer havresekken; flere av dem som burde håndheve disse lovene er jo selv infisert av vrøvlet. Vi har sågar en eks-statsminister (og lege !) som er elektro-sensitiv.

    • Enig. Og det er ikke det at forbrukermyndighetene og Mattilsynet ikke vet om dette. De har fått melding på melding.

  2. Jeg har fulgt nøye med i debatten om borroliose . Jeg syntes den er unyansert fra begge leire. Det er syke mennesker, mange meget syke. Skolemedisinen har ikke per idag god nok behandling, heller ikke alternativ behandling. Noen sjarlatenere finns som stiller diagnosen på alle som kommer i deres nærhet, det er urovekkende. Tyskland Ausburg med flere har hjulpet mange, men de er for ukritiske både behandlinsmessig og økonomisk. God informasjon til pasientene vil alltid være et gode slik at de kan ta gode valg. Dette tema tror jeg ikke har et fasit svar ettersom symptomene pasientene får er svært variable.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: