Underliv for fall

Som før nevnt er det lite aktivitet på bloggen min, men det betyr ikke at jeg ikke er aktiv. Et nylig prosjekt, sammen med en ekslusiv forsamling av fagfolk, er en kronikk om framfall. Framfall er et svært vanlig, men også nærmest ukjent, fenomen blant voksne kvinner. En rask rundspørring blant både yngre og eldre venninner og kjente viste at mange ikke engang hadde hørt om det. Kronikken ligger her.

Det er tydeligvis ikke så veldig sexy heller. Vi sendte kronikken til tre aviser før Stavanger aftenblad endelig tok den inn. Ikke for å skryte, men når jeg først sender inn en kronikk eller leserinnlegg pleier det å bli antatt. Men ikke denne gangen. Det styrker påstanden vår: Framfall er en «hemmelig» tilstand, og media syns ikke det er så interessant med middelaldrene kvinners forfall.

Og litt ekstra pikant: i Kvinnehelseutvalgets 300 siders rapport er ikke framfall nevnt en eneste gang. Til sammenligning er endometriose nevnt over 50 ganger. For all del, det er viktig med fokus på endometriose. Men kvinner lever nesten halve livet sitt etter overgangsalderen, så de ganske mange plagene man kan få i de 30-40-50 åra bør også nevnes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: