Om meg

Jeg bor i Haugesund kommune i Rogaland.

Jeg har jobbet som fastlege i mange år, men er ute av det gamet. Jeg jobber nå som gynekolog og fødselslege på Kvinneklinikken på Haugesund sjukehus. Jeg er gift med min elskede, og har en  bonussønn på 25 år. 

NB det er lite aktivitet på bloggen min for tida. Piffen gikk utav meg for noen år tilbake, og jeg fikk mye anna å gjøre. Men det slenger et innlegg her og der. Og det ligger jo mange tidligere artikler her, for den som er interessert. 

Jeg hadde en fast medisinspalte i Stavanger aftenblad i noen år,  men det tok dessverre slutt. Du finner en del av dem ved å klikke «medisinspalte» i høyremenyen, eller klikk her.

Jeg skriver tidvis artikler i medisinske tidsskrifter, nærmere bestemt Tidsskrift for Den norske legeforening og Utposten.  Det er ikke vitenskapelige artikler, men noen ledere, anmeldelser, kliniske fortellinger etc. Se «Artikler og leserinnlegg»

Jeg skriver også mange leserinnlegg til aviser og tidsskrifter, og en del på nettdiskusjoner. Jeg  vet ikke om de forandrer verden, om de er verdt bryet. Men kanskje en, noen, stopper opp og tenker. Det får vel være nok?

Alt som står på denne bloggen er for min egen regning, og jeg slutter meg til prinsippene i redaktørplakaten.

33 Responses to “Om meg”

 1. Hei Pernille.
  Takk for engasjementet!
  Jeg har pratet med Jakob Nessa om meget vellykket møte med HEF Ytre Ryfylke på Jørpeland forleden.
  Vi i styret for HEF Egersund og Dalane ønsker å invitere deg som innleder på et tilsvarende møte i Egersund.
  Kan dette la seg ordne?
  Vi har sett på datoer og foreslår torsdag 14 april.
  Håper på en rask tilbakemelding slik at vi kan planlegge videre.
  Håper å høre fra deg , gjerne på tlf 913 31 509 eller 51 49 05 915 Vennlig hilsen Martin Randa leder HEF i E & Dalane.

 2. Hei!
  Imponerende blogg!
  Jeg har tillatt meg å lenke til den fra min, prøver å samle så mange av mine kollegers gode blogger som mulig. Håper det er greit.

  Mvh Sturla Pilskog

 3. Hei Pernille

  Kom over denne artikkelen http://www.facebook.com/l/f0e75NgQGAz7FSBG7y3TU7ZsGfw/www.youtube.com/watch?

  og denne v=ON1CUSJjZL0 http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3111206.ece, som jeg har fått fra en lege jeg kjenner. Hvordan er det mulig at disse legene kan fortsette å praktisere i Norge! Jeg er nærmest målløs.

 4. Jeg liker bloggen din og leser alt du legger ut. Men på ett punkt synes jeg du har forsømt deg litt. Jeg har ventet i spenning på hvordan det går med mikrobølgevanningen av plantene dine. Lever de?

  • Hei!
   Jeg ga opp prosjektet. Fikk ikke kverka den planten om det smalt, så nå får den samme behandlingen som de andre.
   Og den er fremdeles ti ganger frodigere enn den andre. Forstå det den som kan. 🙂

 5. Interessant blogg 🙂 Har flytta hit til Rogaland og kommet over navnet ditt flere ganger den siste tiden ved å google diverse helserelaterte begrep, også dukka plutselig bloggen opp: Supert å se at det finnes engasjerte fagfolk med glød for å spre kunnskap!! (holder selv på med spesialisering innen klinisk samfunnspsykologi og er veldig opptatt av at det vi driver med ikke kun skal være «klinisk kontorvirksomhet» men at man kan bruke utdannelsen til å spre kunnskap til alle 🙂 )

  • Tgakk for ros!
   Jeg har dessverre ikke fått blogget så mye i det siste – har skifta jobb og står midt i flytting og og og … men utover vinteren blir det nok litt mer skikk på det.

   Klinisk samfunnspsykologi? Høres litt selvmotsigende ut?

 6. Som storforbruker av skjønnlitteratur og selv glad i å skrive, bør du ta en titt på nettstede Bokelskere.no. Kan ikke skjønne annet enn at det må være innertier for deg.

  o. Holum

 7. Flott at jeg fant denne bloggen før jeg skulle til å gå i gang med denne ph mirakel kuren. Jeg er ingen lege eller noe så jeg vet jo ikke bedre, men burde kanskje skjønt litt når noe helbereder alt. Visste ikke at han solgte produkter, men det ante meg at han gjorde fordi jeg begynte å tenke på hvor får man tak i slike produkter, selges de på helsekosten. Etter å ha lest bloggen så skjønner jeg at dette er humbug, jeg har også lest en annen (M.D) blogg som retter søkeløyeset mot Dr. Young’s metoder.

 8. Hei! Jeg synes du skriver svært bra, om tematikker jeg tror det er viktig å rette et søkelys mot. Jeg er en av forholdsvis mange i Norge som lider av en kjønnsidentitetsforstyrrelse, eller transseksualisme for å være mer spesifikk.
  Transseksualisme behandles med hormonbehandling og kirurgi, men man må gjennom en streng utredning først. Naturligvis er da mange opptatt av hva de kan gjøre mens de venter, for å oppnå samme effekt – enten det gjelder å bestille hormonpreparatene ulovlig fra utlandet og selvbehandle seg (noe som er farlig og kan få uheldige konsekvenser), eller om det gjelder å finne reseptfri «alternativ behandling».

  Nå nettopp, i en lukket facebookgruppe, postet noen en link til dette produktet fra almea; http://www.almea.no/moreman.html
  Det påstår at det skal snu en såkalt østrogendominert mannskropp tilbake til den normale testosterondominerte tilstanden sin. Jeg synes dette høres ut som vrøvl, da det ikke er noe unormalt med at man har litt mer østrogen i kroppen som mann når man blir eldre, dette er vanlig overgangsalder og kvinner opplever det motsatte.

  Produktet inneholder noen urter, et middel jeg ikke aner hva er (ikke så rart, for jeg har ikke så mye peiling generelt), og litt sink og vanlig fyllstoff, kapselmateriale. Personlig ser jeg ikke hvordan dette skal gjøre noen «mer mann» enten man er født som det eller ikke. Det finnes et tilsvarende produkt for kvinner.

  Almea viser vagt til at produktet har andre helsebringende effekter, og kan virke potensforsterkende (dog «ikke som vanlige potensmidler»). Jeg mener dette er et brudd på markedsføringsloven, enn så lite det måtte være.

  Jeg hadde satt pris på om noen, kanskje du, undersøkte dette litt nærmere, for å forebygge at folk bruker masse penger på noe som ikke har noen effekt uansett!

  Tusen takk for at du leste dette, og fortsett å skriv gode artikler. 🙂

  Hilsen Aurora

  • Hei, takk for hyggelig melding!

   Jeg har såvidt vært borti dette produktet. Det er selvfølgelig bare rør, men det visste du jo. Men jeg lurer veldig på hva Hormosin(TM) er. Man skal liksom oppgi hva som er i et produkt, og da kan det ikke være en hemmelig blanding.

   Jeg skal forske litt på det!

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 9. Litt seint til å svare her, oups, beklager!
  Klinisk samfunnspsykologi, ja sant, den kan misforstås. I denne sammenheng betyr det at man har erfaring både med klinisk arbeid og samfunnspsykologi. Forhåpentligvis benytter man kunnskap fra klinisk arbeid til å fokusere på samfunnspsykologisk retta tema som helsefremming og forebygging av psykiske vansker

 10. jeg undres på ASEA! kan dette være et middel som er basisk og skal «fjerne» syre i kroppen slik at kroppen kommer i balanse tro? hører at «mirakelkuren» har hjulpet på høyt blodtrykk og fedme…skal visst drikke mye i løpet av dagen og rense kroppen? ( da kan det være dette som gir vektreduksjon?) jeg er skeptisk til måten det selges på også. Vil gjerne vite mer da jeg kjenner til noen som selger det.

 11. Hei, tilfeldigvis leste jeg ditt innlegg akkurat nå ang ASEA. Du kan se http://www.kinesiologi.net for å se hvem jeg er. Siden ca 20 år har jeg arbeidet med kinesiologi (lang bakgrunn og utdannelser som fysioterapeut). La meg si enkelt; noe kan jeg.
  Som kinesiolog (god, velutdannet kinesiolog) er det mulig å teste «preparater», vitamintilskudd etc… Min ENESTE fokus, det eneste jeg da tester på er; 1) undertrykker preparatet noe i kroppen/ klienten 2) evt. negativ effekt 3) evt. positiv effekt.
  Dette har jeg gjort med ASEA. Jeg begynte selvfølgelig med meg selv da jeg traff ASEA på alternativmessen nå i desember i Lillestrøm. Ved siden av vår stand/ kinesiologiforeningen sto representanter fra ASEA. Det er ikke enkelt å selge tilskudd etc til meg. Jeg testet der og da dette «vann». Ingen undertrykkelser (jeg tester mega-nøye!), ingen negativ effekt – i relasjon til meg/ min kropp = 96% positiv effekt (!!). Siden da har jeg testet, med tillatelse selvfølgelig, mine klienter på ASEA. Alle har vist en positiv effekt mellom 96-100%. Det siste er…tøft å skjønne. Jeg testet ikke på 99,9…etc..
  Nå tar jeg ASEA 1 gang per dag, selv om jeg testet ut hver tredje dag. Jeg var bare nygjerrig. Jeg skal ikke plage deg med det jeg har opplevt i min trening siden da. Nå, snart skal jeg gjøre en «blindtest». Enkelt å gjøre. hvis du tørr å legge dette ut på din blogg eller facebook eller…så synes jeg du skal gjøre det. Med vennlig hilsen, Ulla Gefvert

  • Hei, hvis du harresultater fra en skikkelig test vil jeg selvfølgelig legge dem ut.
   Men kan du fortelle meg hva Asea egentlig inneholder?

 12. Kom forskningresultatet på ASEA?

 13. Svar til nobelprisvinnerne, fra lederen i Norske Homeopaters Landsforbund: Vi bør kunne forvente at fire nobelprisvinnere setter seg grundig inn i tema før de publiserer sine meninger både katt,hund,spebarn og kyr tror altså på homeopatmedisin

  • Har du lyst til å dokumentere påstanden om at dyr og spedbarn har effekt av homeopatiske midler?

   • hverken dyr eller spebarn tror på homeopati- likevel virker det på dem. Jeg har kun erfaring med hunder og katter. Og utprøverne av homeopatmedisin får jo virkninger som de skriver ned. Så spørs da om forskerne er like gode eller dårlig som eneklte homeopater er til å finne likhetsprinsippet i både styrke og rett middel. En ting til – man må finne ut hva som plager pasienten mest.
    Tannpina mi forsvant til slutt da jeg fant det riktige midlet. Hadde avsluttet antibiotica kuren tre ganger og til slutt virket den ikke. Så bandittene som vil gjøre det umulig få kjøpt homeopatmedisin – kan bli morderne som går fri. For man kan jo ikke dømme noen som ikke vet konsekvensene av sine handlinger.

    • Hvilke lidelser har hundene og kattene dine blitt kurert for? Og hvilke lidelser mener du spedbarn kan behandles for med homeopati?

     Hvem er det som vil gjøre det umulig å få kjøpt homeopatmedisin?

 14. lidelser som livredd for nyttårsaften. Og her prøvde jeg tre forskjellig doser.. D6 varte i fire timer, D12 varte i åtte timer og D30 varte helle nyttårsaften og da sov hun. D6 er 1/10 fortynnet seks ganger. Min vennes hund fikk noe beroligende av dyrlegen og ble mere redd. Homeopatmidlet som ble brukt var belladonna som har symptomet; – «trang til å gjømme seg pga av frykt». Hvilket hun gjorde.
  Katta mi ble sterilisert,- hun ville ikke ha noe å gjøre med kattungene og var slapp som en tomsekk. Noen dråper med Arnica C30(1/100 tredve ganger) på tunga og vips hun hoppet ned og ammet ungene sine. Denne dosen var den eneste dosen som virket på tannpina mi.
  Hunden hadde falskt svangerskap,- en dose med Sepia 10M(1/1000 ti ganger) gjorde at hun ikke trodde at hun hadde valper dagen etter.
  Spebarn har blitt hjulpet for kolikksmerter.,- har jeg lest et sted inne på nettet.
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(86)90410-1/abstract mange forsøk er gjort,- og etter min mening og erfaring så virker homepatmedisin når man treffer med likhetsprinsippet,- hvilket kan være fraværende i en del forsøk utført av forskere. Homeopater bommer for så å treffe, – eller klienten går til en annen homeopat som finner den riktige medisinen og dosen.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27460/
  http://www.britishhomeopathic.org/evidence/the-evidence-for-homeopathy/ veterinærhomeopathy

  the international journal for veterinary homoeopathy; – på denne siden kom det opp mengder med info, blant annet en seks åring og sau.
  Hvem er det som vil gjøre det umulig å få kjøpt homeopatmedisin? – Jeg forstod det på deg at i 20177 ville det bli så dyrt at det ville bli umulig. eller har jeg misforstått?

 15. hunden ble kvitt frykten sin på nyttårsaften og sovnet etter en dose med belladonna D30. Katta var slapp som en tomsekk og ville ikke ha noe med ungene sine å gjøre etter å ha blitt sterilisert,- Arnica C30 (uttynnet 1/100 tretti ganger),- noen dråper på tunga og vips hun hoppet ned og ammet ungene sine. Samme uttynning med «Ledum» holdt flotten unna i flott sesongen. Og det var bare denne uttyningen som tok tannpina mi med homeopatmidlet Nux Vomica..
  Tispa trodde hun hadde valper (falskt svangerskap). Det trodde hun ikke etter å ha fått Sepia 10M(uttynnet 1/1000 ti ganger).
  En venn av meg hadde en hund som hadde en kreftsvulst. Med homeopatmedisin så ble svulsten kapslet inn.
  Et spebarn sluttet tvert å skrike da det fikket homeopatmiddel som tok kolikk en det hadde. Lest ien debatt innleg på nettet.
  Hvem er det som vil gjøre det umulig å få kjøpt homeopatmedisin? Fikk intrykk av det jeg leste ifra deg at i 2017 ville det bli så dyrt at ingen ville kjøpe homeopatmedisin

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: